De juisteInformatieis een belangrijk onderdeel van de motivatie

BOMBERBIKE 2017: A SUNDAY RIDE THAT MADE US SMILE.
BEDANKT EN TOT OP 27 MEI 2018! 

  • Alle obstakels zijn spectaculair, maar veilig voor jou en je fiets!

  • Krijg gratis een cool BomberBike T-shirt

  • Schrijf je nu in en maak kans op 1 van de 10 helikoptervluchten!!

  • Gratis T-Shirt/ Sportreep/ Energydrank/ pakje friet/ Biertje

 

Datum:

Zondag 27 mei 2018

Plaats:

be-Mine te Beringen
Koolmijnlaan 201
3582 Beringen

Programma:

7h30-9h : Check-in en afhaling rugnummers
9h-12h: BomberBike met individuele druppelstart ( 1 renner per 5 sec. ). Elke ronde wordt getimed. Probeer je te kwalificeren bij de 100 snelsten!
13h30: Finale spektakelronde met de 100 snelsten ! Wie wordt de winnaar van BomberBike 2017 ?

Tijdsopname:

Tijdsregistratie gebeurt door middel van een elektronische chip. Elke deelnemer ontvangt zijn chip in een startpakket bij de check-in. Deze chip dient verplicht gedragen te worden tijdens de wedstrijd.

Parcours:

Uitdagend en afwisselend parcours vol actie en fun. Je rijdt dwars door de oude mijngebouwen en de funderingen. Tijdens dit parcours, inclusief mist en een lightshow, ga je de uitdaging aan met tal van obstakels:

 • schuimbad
 • waterval
 • boomstammen
 • afwisselende ondergronden
 • slalom
 • whipwhap
 • mijnterril met pittige klim en spectaculaire afdaling

Elke ronde doe je meer dan 100 positieve hoogtemeters onder leiding van de stevige beats van onze DJ’s. Daarnaast kan je ook genieten van de optredens van onder andere een percussieband, koperblazers, …..

Check-in en afhaling borstnummers:

Afhaling van het startpakket gebeurt tussen 7h30 en 9h. Je krijgt een zakje met rugnummer, je chip, T-shirt en stuurnummer.

De Wedstrijd:

De start van de BomberBike gebeurt individueel. Elke deelnemer mag naar believen rondes rijden tussen 9h en 12h ( eventueel met rustpauze ). Om 13h maken we de 100 snelsten bekend, hierbij voorzien wij een apart klassement voor vrouwen. De finale gebeurt “en masse” om 13h30 en zal wellicht voor het nodige spektakel zorgen. Uitsluiting of diskwalificatie is mogelijk in geval van onsportief gedrag of niet respecteren van omloop.

Medische ondersteuning:

Medische hulp wordt voorzien. Deelnemers kunnen zich op deze post laten verzorgen in geval van blessure. Het verzorgend personeel behoudt zich het recht om deelnemers uit de wedstrijd te houden in geval van oververmoeidheid of ernstige kwetsuur.

Inschrijvingsvoorwaarden:

De wedstrijd is toegankelijk voor iedereen vanaf 14 jaar ( geboren in of voor 2003 ).

Inschrijving / Annulatie:
De inschrijvingsprijs bedraagt € 29. In het BomberBike Startpakket is inbegrepen: de enige echte “BomberBikeT-shirt”, alsook een Red energiedrank, sportreep, warme snack en fris biertje ! Gratis optredens, expo, testbikes en animatie. Inschrijving is mogelijk tot 15 mei 2017. Annulaties van ingeschreven sporters worden niet aanvaard.

Deelnemen in Teamverband:

Bedrijven of Teams kunnen zich inschrijven vanaf 5 sporters ( of meer ) door op het inschrijvingsformulier dezelfde teamnaam in te vullen. De looptijd van de drie eerste finishers binnen je team zal bepalend zijn voor de uiteindelijke ranking. Hiervoor zullen enkel de tijden van de qualifying gerekend worden en dus niet de rijtijd van de finalisten.

Fotos:

Tijdens onze eerste editie van BomberBike heeft een professioneel team fotografen foto’s genomen. Bekijk hier enkele leuke herinneringen.

Parking:

Voldoende beschikbaar. Gelieve hiervoor de aangeduide bewegwijzering volgen.

Laatste nieuws!!

Tijdens BomberBike 2018 brengt Get Insane, bekend van Belgium Got Talent, een spectaculaire liveshow. BMX, skateboarding en freerunning; dat zijn de drie dingen die de waaghalzen van Get Insane combineren. En hoe!

Get Insane
©
 VTM

Wil jij ook zo graag het nieuwe gamma Ridley mountainbikes testen? Schrijf nu in en test ze op ons parcours!

Heliventures verzorgt heliflights met de machtige Airbus ec120 Colibri. Boek je vlucht tezamen met je inschrijving en krijg € 5 korting ! ( € 30 per persoon in plaats van € 35)

AirbusEC120-kl


Foto's

ObstakelsParcoursEn meer obstakels

Parcours:


Uitdagend en afwisselend parcours vol actie en fun. Je rijdt dwars door de oude mijngebouwen en de funderingen. Tijdens dit parcours, inclusief mist en een lightshow, ga je de uitdaging aan met tal van obstakels:
 • schuimbad
 • waterval
 • boomstammen
 • afwisselende ondergronden
 • slalom
 • whipwhap
 • mijnterril met pittige klim en spectaculaire afdaling
 • ...
Elke ronde doe je meer dan 100 positieve hoogtemeters onder leiding van de stevige beats van onze DJ's. Daarnaast kan je ook genieten van de optredens van onder andere een percussieband, koperblazers, ….. Meer info volgt!

Jouw vraagContactOns antwoord

Je naam (verplicht)

Je e-mailadres (verplicht)

Onderwerp

Jouw bericht


Gelieve dit veld leeg te laten.